Verplicht asbestattest bij verkoop

ASBESTATTEST

Wilt u uw vastgoed verkopen in regio Antwerpen?

Wij, Bagg Immo, bieden je het asbestattest gratis aan! 

Indien wij de verkoop van uw eigendom mogen realiseren, bieden wij dit asbestattest volledig GRATIS aan.

 

GRATIS ASBESTATTEST AANVRAGEN

 

Je kan ons uiteraard ook contacteren voor een offerte op maat!

 

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

 

Wat is het Asbestattest?

Het asbestattest is een rapport van de asbestinventarisatie van een gebouw. Op het asbestattest zal staan waar er eventueel nog asbest aanwezig is, in welke staat het asbest is en hoe het veilig kan beheerd of weggehaald worden. Het asbestattest is verplicht voor elke woning die gebouwd is voor 2001. Het asbestattest wordt uitgereikt door de OVAM nadat er een asbestdeskundige de woning heeft onderzocht heeft en een asbestinventaris heeft opgemaakt.

 

Hoe lang is het Asbestattest geldig?

 

De standaard geldigheidsduur van een asbestattest is 10 jaar. Vanaf er sprake is van één asbesthoudend materiaal met een hoog risico wordt dit ingekort tot 5 jaar.

 

Hoeveel kost een Asbestattest?

 

De prijzen van een asbestattest hangen enorm af van de grootte van het type gebouw. Uiteraard hangt de prijs ook af van de hoeveelheid staalnames die er gedaan moeten worden. De Ovam rekent hiervoor ook een administratieve kost aan voor het verlenen van het asbestattest van € 50,-. De prijzen van een asbestattest variëren van 400 en 950 EUR inclusief BTW.

 

En wat voor opbrengsteigendommen? 

Voor opbrengsteigendommen moet er een asbestattest aanwezig zijn, zowel voor de privatieve delen als de gemeenschappelijke delen. Met uitzondering dat het asbestattest van de algemene delen pas verplicht is van 01-01-2025.

 

Indien u nog meer vragen heeft over het asbestattest aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen u met plezier verder.